31.10.09

Μήπως μας δουλεύουν;

Το ποσό των 4.000.000 € θα ξοδέψει φέτος το υπ. Παιδείας για την προμήθεια χαρτιού (όχι για τα βιβλία των μαθητών δεδομένου ότι ο ΟΕΔΒ έχει δικό του προϋπολογισμό ) για τις ανάγκες των υπηρεσιών του. Η νέα πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας θεωρεί υπέρογκο αυτό το ποσό , γι αυτό και ψάχνει για να βρει που «ξοδεύεται» τόσο χαρτί.

Ψάχνοντας η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου να βρει σε ποιους τομείς ξοδεύει τον προϋπολογισμό του το υπουργείο, βρήκε μια δαπάνη της τάξεως των 800.000 € για την "Επιχορήγηση του ΟΕΔΒ για την προμήθεια των βιβλίων «ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΛΛΑΔΑ» και «ΠΑΠΙΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ»”.

Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ή ακόμη και κατάργηση της χρηματοδότησης των μετακινήσεων των μαθητών μελετά η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας. Μόνο για το 2009 το υπ. Παιδείας έχει διαθέσει το ποσό των 110.000.000 € για τις μετακινήσεις μαθητών .

Τo ποσό των 14.500 € ενέκρινε μεταξύ άλλων η απερχόμενη πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας για την προμήθεια κλειδιών και κλειδαριών του υπ. Παιδείας. Το έργο ανέλαβε εταιρεία στο Μαρούσι.

Το ποσό τον 764.657,42 € για την φύλαξη των κτιρίων του υπ. Παιδείας ενέκρινε το υπ. Παιδείας . Ήδη έγινε προκήρυξη δημόσιου διαγωνισμού με ανοικτή διαδικασία με σκοπό την επιλογή αναδόχου .

Πηγή:
press@esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου